Sillröra á la Monika

Serverar: 5-6 portioner

Jättegod till smörgåsbordet till jul, påsk, midsommar m.m.

Ingredienser

  • 420 g inläggningssill
  • 1 finhackad rödlök
  • 6 dl gräddfil
  • 2 msk söt senap
  • 1 dl finhackad dill
  • 4 tsk strösocker
  • 4 krm krossad kryddpeppar
  • 2 krm krossad svartpeppar
  • ½-1 krm salt
  • Garnering
  • 1-2 ägg
  • Dillvippor
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär sillen i små sneda bitar innan du lägger in den.
    2. Hacka rödlöken och dillen fint. Blanda gräddfilen med finhackad rödlök och dill. Tillsätt alla kryddor och blanda väl.
    3. Vänd ner sillen. Låt stå i minst 2 dygn innan serveringen.
    4. Garnera inför serveringen med skivad hårdkokt ägg och dillvippor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben