Sillröra för nattmackan

Serverar: 4 portioner

När festen börjar närma sig sitt slut vill smaklökarna gärna ha något litet med sälta och kryddning. Ställ då fram några mackor med sillröra, smaksatt med "bitande" tabasco och chilisås.

Ingredienser

  • 1 burk matjessill
  • 2 hårdkokta ägg
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk gräddfil eller crème fraiche
  • 1-2 msk chilisås eller currysås
  • 1 liten finhackad gul lök
  • 1 krm kajennpeppar eller några droppar tabasco
  • 6-8 bitar mjukt eller hårt tunnbröd
  • Instruktioner

    1. Låt matjessillen rinna av väl. Hacka den fint och lägg den i en skål. Hacka också äggen eller mosa dem med en gaffel på en tallrik.
    2. Rör samman majonnäs, gräddfil och chilisås. Blanda sedan ner sillen i röran.
    3. Tillsätt finhackad lök och kajennpeppar och rör om. Rör till sist ner ägghacket.
    4. Fördela sillröran på tunnbröd. Rulla ihop bröden om de är mjuka eller gör dubbelsmörgåsar om de är hårda.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben