Sillröra.

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 20 minuter

Denna förrätt är lika god som enkel att göra. Gillar man inte sill så byter man bara ut den mot rökt skinka, men tänk då på att halvera vikten skinka. 1 burk sill= 100 gram skinka. En än gång, tack lilla mamma för ett gott recept!

Ingredienser

  • 2 burkar matjessill á 200 gr
  • 1 röd lök
  • 1 knippa dill
  • 1½ dl. kesella gourmet. (går bra med lätt kesella)
  • 2 dl. gräddfil
  • Salt
  • Peppar
  • 3 kavrings skivor
  • 4 hårdkokta ägg
  • 4 små potatisar (till alternativ servering)
  • 4 cocktailtomater (till alternativ servering)
  • Instruktioner

    1. Låt sillen rinna av ordentligt och skär i bitar. Skala och hacka löken och dillen fint. Blanda sedan ihop gräddfilen och kesellan och blanda sedan ner sill,dill och löken. Salta och peppra efter behag. Fördela röran i portionsglas och skär kavringen i 10-15 cm långa rektanglar, och stick ner dom i glasen, garnera med finhackade ägg och gräslök. För bästa resultat låt stå i kylen över natten.
    2. Alt: Bred smör på kavringen och lägg på röran. Garnera med gräslök cocktailtomat och ev. en skiva potatis.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Snabblagat!
    Vardagsmat ska vara lika god som den ska vara enkel och snabbatt tilla...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben