Silviakaka

Serverar: 24 portioner

Tid: 15 minuter

En ljus variant på "kärleksmums"

Ingredienser

  • Kaka
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kokande vatten
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 1 ½ dl socker
  • 1 äggula
  • 1 dl kokos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt det kokande vattnet sist. Bakas i en smord långpanna.
    3. Glasyr: Smält smöret och sockret i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och rör i en äggula och kokos. Bred glasyren över kakan, när den har svalnat skäres den i bitar.

    Liknande recept

    45 min
    20-25

    Kommentarer (5)

    Maraya 1 oktober 2008

    Tack för ett härligt recept ! Underbar kaka, inte lätt att bara ta en bit när man smakar på den =)

    kikankola 15 april 2009

    Hur varm ska ugnen vara? Tänkte jag skulle baka den. Den verkar så god

    farmormor 23 april 2009

    Det ska vara 200 gr

    farmormor 23 april 2009

    Till godkännaren. Har endast lagt till graerna på ugnen. Detta recept är ju godkännt 14:e jan 2008

    LenaBE1 17 februari 2013

    En underbart god kaka! Jag tog även i 2 tsk vaniljsocker i glasyren det blev jättegott. Betyget blir självklart en femma. Tack för ett supergott recept! :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben