Underbara Silviakaka

Den här kakan måste väl vara en klassiker ändå som gått från generation till generation. Det är nog en av de godaste tycker jag, tar något längre tid men ack så underbart god.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g smält smör
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 200 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg och socker riktigt poröst, rör i övriga ingredienser. Smörj och bröa en långpanna och slå i smeten.
    2. Grädda mitt i ugnen 15-20 min tills kakan släpper i kanterna på formen. Låt svalna. Medan kakan gräddas gör du glasyren. (Jag förberedde allt under tiden och började smälta smöret lagom när kakan åkte ur ugnen så var den lagom kall när glasyren var klar) : ) Glasyren: Smält smöret i en kastrull tillsammans med socker och vaniljsocker. När smöret smält rör du ner äggulorna. Låt glasyren sjuda, under omrörning, på svag värme tills den tjocknat, 15-20 min. Slå över glasyren över kakan och strö över rikligt med kokos. (Jag tog karamellströssel då barnen gillar det bättre än kokos) Skär i bitar och avnjut till en god kopp kaffe eller ett glas saft :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben