LCHF - Silviakaka

Serverar: 12 portioner

Silviakaka utan mjö och vanligt socker.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 1 äggvita
  • 2 msk sukrin
  • 1/4 krm stevia
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Glasyr
  • 100 g osaltat smör
  • 2 msk sukrin
  • 1/4 krm stevia
  • 1 äggula
  • Dekoration
  • Riven kokos
  • Instruktioner

    1. Kaka: Vispa ägg, äggvita och sötning pösigt. Häll vattnet i äggsmeten. Blanda kokosmjöl med bakpulver och vaniljpulver. Häll blandningen i smeten och vispa den slät.
    2. Häll smeten i en smord och bröad (profiber) liten långpanna, ca 15x25 cm. Grädda i 175 grader cirka 15 minuter. Låt kakan svalna helt.
    3. Glasyr: Smält smöret tillsammans med sötning i en kastrull, rör så att sötningen löser sig.
    4. Vispa försiktigt ner äggulan och bred genast ut den ljumma glasyren över kakan. Avsluta med att strö rikligt med riven kokos över glasyren.
    5. Förvaras svalt. Skärs i lämpliga bitar vid servering.

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben