Simi med kokosmjölk och frukt

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är en kinesik dessert som görs på simi. Simi är små, små risbollar som blir genomskinliga och växer i storlek när de kokas. Finns att köpa i asiatiska matbutiker.

Ingredienser

  • 3-4 dl simi
  • 1-2 liter sötad kokosmjölk
  • 1 mango
  • 1 honungsmelon
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka simi i riskokare. Se till att röra om med jämna mellanrum, då de lätt klibbar ihop sig till stora klumpar. Du ser att de börjar bli klara när de är helt genomskinliga och mjuka i formen.
    2. Häll i ett durkslag och skölj av med kallt vatten och se till så att de inte klibbar ihop. Häll i stor skål tillsammans med sötad kokosmjölk och tillsätt skivad mango och vattenmelon. Serveras kall i skålar eller glas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben