Sirapslimpa

Serverar: 3 portioner

Det finns många goda recept man kan hitta i sina gömmor.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarm mjölk, 37*
  • 250 g kesella
  • 1 dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 msk stött anis och / eller fänkål
  • ca 12 dl rågsikt
  • ca 6 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Smula jästen i degbunken. Häll i mjölken och rör om. Tillsätt kesella, sirap, salt, anis/fänkål, rågsikt och nästan allt vetemjöl. Knåda i hop till en deg. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i tre delar och forma till limpor. Låt jäsa övertäckta ca 30 minuter. Grädda i ugn i 175* 30 -40 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    2 h
    3
    7
    4.8
    1 h 25 min
    2
    5
    4.3
    2 h
    2
    4

    Kommentarer (1)

    Disen 8 februari 2009

    Har idag bakat ditt bröd som var jättegott. Smakade verkligen som en riktig sirapslimpa ska göra. Brödet kommer jag att göra igen och igen och igen. Tack för receptet. Disen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben