Sirapslimpa med pomeransskal

Serverar: 3 portioner

Ett gammalt recept från 1949, kanske inte så nyttigt men så gott.

Ingredienser

  • 1/2 l mjölk
  • 1 1/4 l rågsikt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl sirap
  • 2 dl pomeransskal
  • 1 msk fänkål
  • 1/2 msk anis
  • 50 g margarin
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Lägg pomeransskalen i blöt tills de mjuknar, hacka skalen fint. Mjölken ljummas tillsammans med sirapen och margarinet Jästen röres ut i litet kall mjölk
    2. Därefter tillsättes mjölken med sirapen och margarinet och sist mjöl och kryddor.
    3. Massan arbetas, så att en ganska stadig deg erhålles.
    4. Låt jäsa.
    5. När degen är färdigjäst ,bakas den ut till tre lika stora limpor som läggs på smord plåt för att jäsa ytterligare en gång.
    6. När limporna är väl jästa, placers plåten på fals nr 1 i ugnen.
    7. Ugnstemperatur 225 grader
    8. Gräddningstid 20 -25 min, varav de sista 10 min på eftervärmen
    9. Limporna penslas med vatten eller kaffe, strax innan de tas ur ugnen.

    Liknande recept

    3.3
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben