Kryddrik doppebulle

Serverar: 2 portioner

Ett ljuvligt doftande bröd till dopp i grytan i jul. Kryddorna kan naturligtvis minskas om man vill det.

Ingredienser

  • 3/4 liter mjölk eller vatten
  • 50 g jäst
  • 3/4 msk salt
  • 2 msk malda pomeransskal
  • 1 ½ msk anis eller fänkål
  • 1 liter rågsikt
  • 9-10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en degbunke och rör ut den med lite av degvätskan innan resten tillsätts. Vätskan ska vara fingervarm.
    2. Rör ner salt och kryddor och arbeta in rågsikt och till sist så mycket vetemjöl att degen släpper skålen.
    3. Jäs degen övertäckt med bakduk/handduk i ca 30 minuter.
    4. Ta upp degen på bakbordet och knåda tills den blir blank och smidig. Dela degen i 2 lika stora delar och forma dem till två runda bröd som läggs på smord bakplåt.
    5. Jäs bröden igen under duk på dragfri plats ca 35-40 minuter.
    6. Sätt ugnen på 200º.
    7. Grädda i ca 45 minuter eller tills de känns klara.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben