Entrecote med café de paris-smör

Serverar: 8 portioner

Det kryddrika aromsmöret Café de Paris är en klassiker på brasserierna i Frankrike och kockarna har alla sin egen version - ibland framhävs currysmaken, ibland dominerar paprikan eller det kryddgrönta.

Ingredienser

  • 8 skivor entrecote, ca 1 kg
  • 2 msk smör eller margarin
  • Salt
  • peppar
  • Café de Paris-smör
  • 250 g osaltat smör
  • 1 äggula
  • 1½ msk tomatpuré
  • 1 msk ljus fransk senap
  • 1 msk hackad gul lök
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 msk hackad dill
  • ½ msk kapris
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk salvia
  • 1 tsk dragon
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk Worchestershiresås
  • ½ tsk paprikapulver
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 krm curry
  • 1 tsk konjak
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm Fyra kryddor
  • Instruktioner

    1. Ta fram smöret i rumstemperatur. Blanda alla ingredienserna utom smöret i en matberedare och kör tills blandningen blir slät.
    2. Vispa smöret med elvisp tills det är fluffigt. Tillsätt kryddblandningen och vispa noga. Lägg smöret i en skål och låt det stå framme tills det ska serveras.
    3. Stek entrecoten i matfett ca 2 minuter på varje sida och salta och peppra. Lägg upp på varma tallrikar och lägg en klick av aromsmöret på varje entrecote. Servera omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    gds877 14 februari 2010

    Så gott det blev en succe när jag bjöd mina grannar..

    Krutor 12 april 2015

    Gott till grillat. Kommer att göras fler gånger. Hade ingen konjak, men det blev gott ändå.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben