Det kryddrika aromsmöret Café de Paris är en klassiker på brasserierna i Frankrike och kockarna har alla sin egen version - ibland framhävs currysmaken, ibland dominerar paprikan eller det kryddgrönta.
Ingredienser
8 skivor entrecote, ca 1 kg
2 msk smör eller margarin
Salt
peppar
Café de Paris-smör
250 g osaltat smör
1 äggula
1½ msk tomatpuré
1 msk ljus fransk senap
1 msk hackad gul lök
2 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök
1 msk hackad dill
½ msk kapris
1 tsk timjan
1 tsk salvia
1 tsk dragon
1 tsk rosmarin
1 vitlöksklyfta
½ tsk Worchestershiresås
½ tsk paprikapulver
1 tsk citronsaft
1 krm curry
1 tsk konjak
1 tsk salt
1 krm peppar
1 krm Fyra kryddor
Så gott det blev en succe när jag bjöd mina grannar..
Gott till grillat. Kommer att göras fler gånger. Hade ingen konjak, men det blev gott ändå.