Kalbsvögerl är en specialitet från det österrikiska köket.
Det mjälla kalvköttet steks med morötter och purjolök i en krämig och kryddrik sås och det smälter i munnen.
Ingredienser
1 lök
300 g morötter
400 g purjolök
4 bitar kalvlägg (á 150 g)
Salt
Peppar
2 msk olja
1 dl vitt vin
5 dl grönsaksbuljong
2 tsk maizena
½ dl créme fraiche
Servering
Kokt potatis
Timjankvistar
Instruktioner
Koka potatisen och håll den varm under lock.
Skala löken och skär i små tärningar. Skala morötterna och skär i små bitar. Ansa purjolöken, halvera på längden, skölj och skär i strimlor.
Skölj kalvläggen, torka av dem, salta och peppra.
Hetta upp olja i en stor stekpanna, bryn köttet runt om. Tillsätt löken och låt fräsa med helt kort. Deglacera med vinet, häll i buljongen och låt sjuda under lock på svag värme ca 1 timme.
Tillsätt morötterna, låt allt koka upp igen och lyft pannan från plattan. Rör ner créme fraiche i såsen, smaka av med salt och peppar.
Garnera med timjankvistar och servera potatisen till.