Kalbsvögerl i grönsaksblandning

Serverar: 4 portioner

Kalbsvögerl är en specialitet från det österrikiska köket. Det mjälla kalvköttet steks med morötter och purjolök i en krämig och kryddrik sås och det smälter i munnen.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 300 g morötter
  • 400 g purjolök
  • 4 bitar kalvlägg (á 150 g)
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk olja
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 2 tsk maizena
  • ½ dl créme fraiche
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Timjankvistar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och håll den varm under lock. Skala löken och skär i små tärningar. Skala morötterna och skär i små bitar. Ansa purjolöken, halvera på längden, skölj och skär i strimlor.
    2. Skölj kalvläggen, torka av dem, salta och peppra. Hetta upp olja i en stor stekpanna, bryn köttet runt om. Tillsätt löken och låt fräsa med helt kort. Deglacera med vinet, häll i buljongen och låt sjuda under lock på svag värme ca 1 timme.
    3. Tillsätt morötterna, låt allt koka upp igen och lyft pannan från plattan. Rör ner créme fraiche i såsen, smaka av med salt och peppar.
    4. Garnera med timjankvistar och servera potatisen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben