Pico de Gallo

Tid: 30 minuter

Ett fantastiskt fräscht alternativ till alla tråkiga "burksalsor".

Ingredienser

  • ½ dl hackad lök
  • ½ dl hackad röd paprika
  • ½ dl hackad grön paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 stora hackade tomater
  • 3-4 hackade chilifrukter, röda
  • 1 dl limejuice
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 3 msk hackad koriander
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Hacka löken halvgrovt, paprika och tomaterna i något större bitar. Finhacka vitlöksklyftorna och chilin. Blanda limejuice och vitvinsvinäger och slå över grönsaksblandningen. Hacka koriandern (jag använder bladpersilja istället) och vänd ner i salsan. Slå över marinaden, smaka av med salt och peppar. Salsan är väldigt ojämn i smaken om den inte får sin natt i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 8 oktober 2008

    wow!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben