Beef tacos med pico de gallo och guacamole

Serverar: 4 portioner

Gör en riktigt matig tacos. Strimla kryddig biff och servera med hemgjord guacamole och pico de gallo-salsa.

Ingredienser

  • 2 hängmörade biffar eller entrecote, 400 g
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk flingsalt
  • Pico de gallo-salsa
  • 2 stora tomater
  • 2 chilifrukter
  • ½ kruka färsk koriander
  • ½ pressad lime
  • 2 msk olivolja
  • Guacamole
  • 2 mogna avokado
  • 1 tomat
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ kruka färsk koriander
  • ½ pressad lime
  • Några droppar tabasco efter smak
  • 1 tsk flingsalt
  • Servering
  • Tortilla bröd
  • Salladsblad
  • Tabasco
  • Instruktioner

    1. Börja med att gnida in köttet med en blandning av spiskummin, koriander och salt. Låt köttet bli rumstempererat. Gör undertiden pico de gallo-salsan och guacamolen.
    2. Kärna ur och hacka tomaterna och chilifrukten. Hacka koriandern. Blanda alla ingredienser till pice de gallo-salsan i en skål.
    3. Kärna ur och tärna tomaten. Skala och finhacka lök och vitlök. Mosa avokadon med samtliga ingredienser i en skål.
    4. Grilla eller stek köttet till önskad stekgrad. Strimla det tvärsöver. Lägg salladsblad och kött på tortillabröden och bjud med tillbehören.

    Liknande recept

    5
    10 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben