Fräsch kycklingtaco med Pico de Gallo

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Söker du efter ett fräscht alternativ till vanliga tacos? Det här receptet smakar som de tacos som man beställer i Mexiko. Vi äter våra tacos i mjuka tortillabröd och serverar både Tortillachips chili och Tortillachips cheese till.

Ingredienser

  • Mjuka tortillabröd
  • Tortillachips
  • Kyckling
  • 900 g kycklingfilé
  • 2 lime, saften
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 4 msk raps- eller solrosolja
  • 1-1,5 msk sambal oelek
  • 2 tsk torkad mynta
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk spiskummin
  • Pico de Gallo
  • 4-5 stora tomater
  • 1 gul lök
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk limejuice
  • 1/2 röd chili, finhackas
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ihop marinaden till kycklingen, dvs. limesaft, pressad vitlök, olja, sambal oelek, mynta paprikapulver, salt och spiskummin. Skär kycklingköttet i 1x1 cm stora bitar. Lägg kycklingbitarna i marinaden och blanda.
    2. Hacka tomaterna, lök och koriander fint. Blanda med limejuice och hackad chili. Smaka av med salt.
    3. Stek kycklingbitarna tills de är genomstekta. Servera kycklingbitarna i mjuka tortillabröd tillsammans med Pico de Gallo. Servera tortillachips till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gourmet123 3 november 2016

    Det var jättegott, men rinnigt :)

    Gold1e 3 november 2016

    Jag glömde skriva att jag brukar sila tomatröran precis innan servering. Vätskan tar jag rätt på för att hälla tillbaka i tomatröran om det blir rester. Om man silar den blir rätten inte lika rinnig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben