Lyxig fisktacos med pico de gallo och guacamole

Serverar: 4 portioner

Tacos är ett supergott sätt att servera fisk på. Hela familjen brukar gilla det!

Ingredienser

  • 500 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 dl grovriven lagrad ost
  • Neutral olja till stekning
  • Pico de gallo (tomatsallad)
  • 250 g körsbärstomater, i klyftor
  • ½ vitlöksklyfta, riven
  • 1 rödlök, finhackad
  • ½ kruka koriander, grovhackad
  • Eventuellt 2 tsk chipotlepasta
  • Guacamole
  • 2 mjuka avokador
  • ½ lime, pressad saft
  • ½ röd chili, finhackad
  • Servering
  • 1 förpackning små tortillabröd
  • 3 dl majs
  • ½ kruka koriander
  • 1 citron eller lime, i klyftor
  • 2 dl gräddfil
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till tomatsalladen. Smaka av med salt.
    2. Guacamole: Mosa avokadorna med en gaffel och vänd runt med lime och chili. Smaka av med salt.
    3. Skär fisken i ca 12 bitar. Salta. Doppa bitarna i mjöl, sedan lättvispat ägg och sist i en blandning av panko och ost. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna och stek fisken på medelvärme till fin yta runt om. Låt rinna av på ett hushållspapper.
    4. Servera fisken med pico de gallo, guacamole och klassiska tillbehör som tortillabröd, majs, koriander, lime och gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben