Kycklingfajita med pico de gallo
Smarrig, koriandern i tomatsalsan piffade verkligen till, och kryddblandningen kommer definitivt att användas igen!
Ingredienser
Pico de gallo (salsa)
1 liten gul lök
3 tomater
1 kruka färsk koriander
1 spansk peppar
1 1/2 msk pressad limesaft
1/2 tsk salt
Kryddblandning
1 tsk lökpulver
1/2 tsk flingsalt jalapeno
1/2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk grovkrossad svartpeppar
1 tsk oregano
Ca 600 g kycklinglårfilé eller kalkonschnitzel
2 msk olja
Till servering
Tortillabröd
Avokado
Sallad
Gräddfil
Instruktioner
- Pico de gallo (salsa):
Skala löken. Hacka löken, tomaterna och koriandern. Dela, kärna ur och finhacka chilin och pressa saften ur limen. Blanda allt i en skål och krydda med salt.mLåt gärna dra i rumstemperatur någon timme, förvara sedan i kylen.
- Kryddblandning:
Blanda kryddorna.
- Skär kycklingen i strimlor.
Stek kycklingköttet i oljan ca 6 minuter och tillsätt kryddorna mot slutet av stekningen.
- Servera kycklingen i tortillabröd med pico de gallo, skalad skivad avokado, sallad och gräddfil.
Liknande recept
Kommentarer (0)