Kycklingfajita med pico de gallo

Serverar: 4 portioner

Smarrig, koriandern i tomatsalsan piffade verkligen till, och kryddblandningen kommer definitivt att användas igen!

Ingredienser

  • Pico de gallo (salsa)
  • 1 liten gul lök
  • 3 tomater
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 spansk peppar
  • 1 1/2 msk pressad limesaft
  • 1/2 tsk salt
  • Kryddblandning
  • 1 tsk lökpulver
  • 1/2 tsk flingsalt jalapeno
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk grovkrossad svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • Ca 600 g kycklinglårfilé eller kalkonschnitzel
  • 2 msk olja
  • Till servering
  • Tortillabröd
  • Avokado
  • Sallad
  • Gräddfil
  • Instruktioner

    1. Pico de gallo (salsa): Skala löken. Hacka löken, tomaterna och koriandern. Dela, kärna ur och finhacka chilin och pressa saften ur limen. Blanda allt i en skål och krydda med salt.mLåt gärna dra i rumstemperatur någon timme, förvara sedan i kylen.
    2. Kryddblandning: Blanda kryddorna.
    3. Skär kycklingen i strimlor. Stek kycklingköttet i oljan ca 6 minuter och tillsätt kryddorna mot slutet av stekningen.
    4. Servera kycklingen i tortillabröd med pico de gallo, skalad skivad avokado, sallad och gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben