Kycklingfajitas ala thefitnessinternet

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett bättre och nyttigare fredagsmys!

Ingredienser

  • 1000g kycklingfile
  • 80 g fajita kryddmix
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 400 g svarta bönor
  • 400 g kikärtor
  • 200 g kindeybönor
  • 10 st feferoni eller 1-2 habanero chillifrukt (Stark)
  • 1 st lime
  • 1 röd paprika
  • 3 msk olivolja
  • 1 st finhackad lök
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 4 stora fajitabröd eller 8 st små
  • Instruktioner

    1. Skölj av bönorna i ett durkslag och lägg bönor och ärtor i en bunke.
    2. Finhacka feferoni, lök och pressa vitlöken som sedan placeras i bunken med bönor. Dela limen och pressa över bönorna, riv gärna ner lite skal i för mer smak.
    3. Släng i en tsk salt och 3 msk olivolja i bunken. Alla ingredienser ska nu blandas ordentligt och förvaras i kylen under tiden kycklingen steks.
    4. Strimla kycklingen i önskad storlek. Sätt på en stekpanna på hög värme och genomstek kycklingen. Tycker du det är svårt att få den saftig avslutar du stekningen med 10 min i ugnen. Strimla paprikan och stek tillsammans med kycklingen.
    5. När kycklingen är tillagad håller du i ca 2 dl vatten och krydda, blandas väl och låt vattnet sjunka en aning. Blanda bönsallad och kyckling i ett fajitabröd och njut.
    6. Passar bra med hemmagjord guacamole.

    Liknande recept

    4.2
    2 h 45 min
    8
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben