Sirapslimpor

Serverar: 2 portioner

Detta bröd blir saftigt och gott och det närmaste man kan komma den svenska limpan, speciellt när man bor utomlands och inte kan få tag på den riktiga varan.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1-1 1/2 dl ljus sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk stött fänkål
  • 1 tsk stött kummin
  • 6 dl rågsikt
  • 10 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Häll/smula jästen i en bunke. Smält smör och mjölk till 37° och blanda detta med jästen. Tillsätt sirap, salt och kryddor. Arbeta in det mesta av mjölet till en smidig, ganska fast deg. Låt den jäsa övertäckt 60 minuter.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig. Dela degen i 2 delar och forma till avlånga limpor. Lägg dem på bakplåtspapper på plåt och nagga limporna med en gaffel och låt dem jäsa övertäckta ca 30 minuter.
    4. Grädda limporna i nedre delen av ugnen tills de har fått fin färg och är genomgräddade ca 30-40 minuter. Låt limporna kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    4.4
    2 h
    3
    7
    4.8
    1 h 25 min
    2
    5
    4.3
    2 h
    2
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben