Sirapslimpa

Serverar: 3 portioner

Tid: 2 timmar

Uppskattat nyttigt matbröd

Ingredienser

  • 7 dl mjölk
  • 6 hg rågsikt
  • 6 hg vetemjöl
  • 2 kkp vetekli
  • 2 msk olja
  • 2 dl sirap
  • 1½ tsk salt
  • 1 pkt jäst
  • Äggvita till pensling
  • Instruktioner

    1. Ljumma mjölk, olja och sirap. Blanda i resten av ingredienserna och låt jäsa i 40 minuter.
    2. Baka ut tre limpor av degen och låt jäsa i ytterligare 30 minuter.
    3. Pensla med äggvita och vatten grädda mitt i ugnen på 175 grader i 40 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 25 min
    2
    5
    4.3
    2 h
    2
    4

    Kommentarer (7)

    Boden 3 januari 2008

    Det blir bättre med brödkryddor.

    Lena 16 januari 2008

    Vilket kanon bröd försvann på ett litet klick//Lena

    helena57 11 mars 2008

    Vi älskar brödet, har bakat det två gånger nu. Det riktigt smälter i munnen. Använder mig av brödformar så då går det ännu fortare, gjorde dubbel sats sista gången. tack så hemskt mycket Helena

    nenne719 18 juni 2008

    Mycket gott matbröd, går åt som smör i solsken.

    helena57 24 januari 2009

    ett mycket gott matbröd, som vi bakar ofta hemma hos oss. Gör alltid dubbel sats efter som det är så populärt. tack för detta recept

    jezzpezz 17 april 2009

    supergott bröd! smakar som skogaholmslimpa :)

    Dansmyran 30 juli 2009

    Gott bröd blev det. :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben