Sjömansbiff på Ammi's vis

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Utgick från ett recept i Hemmets veckotidning nr 8/2008, men modifierade det något, då jag är lite "kräsen" :)

Ingredienser

  • Ca 300 gram strimlad biff (strimlad lövbiff)
  • Lite smör för stekning
  • Ca 5 stora potatisar
  • Salt
  • Peppar
  • Lökpulver
  • 1 flaska (33cl) öl, gärna porter
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i smör i en stekpanna, krydda med lite salt och peppar redan här.
    2. Skala och skiva potatisen tunt.
    3. Täck botten av en ungssäker form med potatis, ös över salt, peppar och lökpulver.
    4. Släng sedan i allt kött i ett jämnt lager, salt, peppar och lökpulvra lite till.
    5. Sen på med sista potatisen, salt, peppar och lökpulvra igen!
    6. Jag må använda en del salt, peppar och lökpulver, men man får helt enkelt krydda efter eget tycke och smak, för som bekant är smaken som baken; KLÖVEN! :D
    7. Avsluta det hela med att korka upp ölen och häll över allt. Har du inget lock till formen, gör ett eget av folie.
    8. Ställ in långt ner i ugnen, 225 grader, i sisådär 50min. Självklart får du känna på potatisen så den är klar vid tidens slut!
    9. Njuuuut med ett (eller flera) stora glas mjölk till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben