En rosa sockerkaka med chokladglasyr.
Barnens favorit.
Ingredienser
2 ägg
3 dl socker
100 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
Karamellfärg
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr
Florsocker
Kakao
Vatten
Instruktioner
- Vispa samman ägg och socker. Häll i det smälta smöret och mjölken. Droppa i önskad mängd karamellfärg. Blanda till sist i mjölet och bakpulvret. Häll i smörad och bröad form.
- Grädda ca 30 minuter, känn med en sticka.
- Glasyr:
Häll ca 2 dl florsocker och tre msk kakao i en bunke. Blanda försiktigt med lite vatten.
- När kakan svalnat breder du över glasyren.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Cheesecake
Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...
Tänk lättare!
För de allra flesta av oss har jul- och nyårhelgen blivit alltför kalo...