Skära kakan

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

En rosa sockerkaka med chokladglasyr. Barnens favorit.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smält smör
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Karamellfärg
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • Florsocker
  • Kakao
  • Vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa samman ägg och socker. Häll i det smälta smöret och mjölken. Droppa i önskad mängd karamellfärg. Blanda till sist i mjölet och bakpulvret. Häll i smörad och bröad form.
    2. Grädda ca 30 minuter, känn med en sticka.
    3. Glasyr: Häll ca 2 dl florsocker och tre msk kakao i en bunke. Blanda försiktigt med lite vatten.
    4. När kakan svalnat breder du över glasyren.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Tänk lättare!
    För de allra flesta av oss har jul- och nyårhelgen blivit alltför kalo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben