Skagentoast

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Vår absoluta favorit när det kommer till förrätter, en rostad macka med Skagenröra. Vinter som sommar.

Ingredienser

  • 700 g rensade räkor
  • ½ dl majonnäs
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 knippe dill
  • 1 citron
  • 4 skivor franska
  • 4 msk smör
  • Instruktioner

    1. Skala alla räkor och hacka dillen. Stek brödskivorna på en medelhög värme tills de blir gyllenbruna. Låt dem svalna på tallrikarna. (Går även bra att rosta dem i en brödrost.)
    2. Blanda ihop majonnäsen och crème fraichen i en skål. Häll i räkorna och den hackade dillen och pressa över lite citronsaft efter smak.
    3. Skeda upp skagenröran på franskorna, dekorera sedan med en citronskiva och en dillkvist

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    litemersmak 21 oktober 2011

    tagit bort länk till blogg, skrivit måtten först i ingredienserna, tagit bort numrering.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben