Skagenröra

Serverar: 2-5 portioner

Tid: 15 minuter

Skagenröran från grunden med egen majonnäs. Enklare kan det inte bli. Servera den på ett rostat bröd tillsammans med lite löjrom och en citronbåt och kalla den skagentoast. Skippa crème fraiche om du vill ha en laktosfri röra.

Ingredienser

  • 150 g skalade räkor
  • 1 äggula
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 dl rapsolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 knippe dill
  • Instruktioner

    1. Hacka räkorna grovt. finhacka dillen Blanda äggula, senap och citronsaft i en rundbottnad skål. Montera med oljan. Först droppe för droppe, sedan med en fin och jämn stråle.
    2. Vänd ner majonnäsen i crème fraichen tillsammans med räkorna. Smaksätt med dill smaka av med cayennepeppar och salt. Ställ röran kallt fram till servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben