Skaldjursgratäng med räkor och kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket omtyckt och god gratäng.

Ingredienser

  • 3 dl ris
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 dl hackad dill
  • Räkstuvning (1 ½ sats)
  • 40 g matfett
  • 4,5 msk vetemjöl
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl mjölk
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 255 g skalade räkor
  • 120 g kräftstjärtar
  • Topping
  • 2 skivor formfranska
  • 2 msk flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvisning på förpackning och lägg i en ugnssäker form. Skala och hacka äggen grovt och lägg ovanpå samt strö över dillen.
    2. Räkstuvning: Smält matfett i en kastrull, rör i mjölet och späd med grädde och mjölk, koka upp under omrörning samt låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och citronpeppar, lägg i räkor och kräftstjärtar och häll stuvningen i formen.
    3. Skär brödet i tärningar och strö över, grädda i ugnen på 225 grader cirka 15 min eller tills brödtärningarna fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben