Skaldjurspaj med curry och vitlök

Serverar: 4 portioner

Då vi inte gillar musslor så tog vi dubbel mängd räkor istället!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g Milda
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1½ msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 purjolök
  • 2 tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk Milda Culinesse
  • 1 ts curry
  • 150 g skalade räkor
  • 1 burk musslor, 225 g
  • 3 ägg
  • 2½ dl Milda Mat
  • Salt
  • Vitpeppar, malen
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen, antingen för hand eller med hjälp av en matberedare. Vira in pajdegen i plastfolie och låt den ligga och vila i 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Kavla ut pajdegen och klä en osmord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet längs ner i ugnen i ca 12 minuter, låt svalna. Sänk värmen till 200°C.
    3. Snitta och skölj purjolöken, skiva tunt. Dela tomaterna och ta ut kärnhuset. Strimla tomatköttet och hacka vitlöken.
    4. Häll matfett i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. När bubblorna slutat bubbla - lägg i purjo, tomat, vitlök och curry och fräs i ca 2 minuter.
    5. Blanda ner musslor och räkor och fräs i ytterligare någon minut.
    6. Vispa ihop ägg, Milda Mat, salt och peppar. Fördela fyllningen i pajskalet och häll över äggblandningen. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera pajen varm eller kall med en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben