Skaldjurspaket med curry och kokossmör

En förrätt som går att förbereda i god tid , men som bör gräddas precis före servering.

Ingredienser

  • Curry och kokosmör
  • 75 g rumstempererat smör
  • 1 tsk röd thaicurry
  • ½ msk curry
  • 3 msk kokosmjölk
  • Fyllning
  • 8 pilgrimsmusslor
  • 4 havskräftstjärtar
  • 100 g skalade räkor
  • 150 g spenat
  • 1 hackad schalottenlök
  • Salt
  • Peppar
  • 8 plattor vårrulledeg, rispapper eller strudeldeg
  • 2 msk smält smör
  • 1 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till smöret i god tid så att det hinner stå i kylen och dra åt sig smakerna.
    2. Fräs schalottenlök i smör och tillsätt spenaten och låt svalna. Salta och peppra. Pensla degen med det smälta smöret.
    3. Lägg spenaten i 4 högar på vårrulledegens ena sida och fördela skaldjuren över. Klicka på currysmöret. Pensla de övriga degplattorna med smör i kanterna. Lägg en degplatta över skaldjuren och pressa ihop plattorna så att de limmar ihop med smöret. Pensla med smör över paketen och strö över sesamfrön.
    4. Grädda i 200 grader ca 10 minuter på bakpappersklädd plåt och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben