Skaldjurspanna

Serverar: 4 portioner

Har inte provat denna än, men det tänker jag göra för det låter så gott när man läser receptet. jag kommer nog strunta i konjaken men ni gör som ni vill.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 1 burk kräftstjärtar i lag ca 200 g
  • 2 schalottenlökar
  • 250 g champinjoner
  • 3 dl grädde
  • 2 msk hummerfond
  • 1 msk konjak
  • Salt
  • Kajennpeppar
  • Dill
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och låt kräftstjärtarna rinna av. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp tills vätskan kokat in och svampen fått färg. Tillsätt grädde och hummerfond. Låt allt koka upp och sjud några minuter. Smaka av med konjak, salt och kajennpeppar. Rör ner skaldjuren och låt allt bli varmt. Ej koka. Strö över hackad dill.
    2. Servera med pasta

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben