Skaldjurspanna med saffran
Detta recept lagade ofta en vän till mig. Supersmaskigt! Kan även göras med fisk, räkor, musslor eller kyckling som huvudingrediens.
Servera med tagliatelle eller jasminris.
Ingredienser
20 crabsticks
1 stor hackad gul lök
250 g färska skivade champinjoner
1 stor röd strimlad paprika
2½ dl matlagningsgrädde
½ grönsaksbuljongtärning
½ tsk salt
1 krm malen svartpeppar
½ krm curry
½ krm chilipeppar
1 krm gurkmeja
1 krm paprikapulver
½ g saffran (1 pkt)
Instruktioner
- Börja med att steka champinjonerna i lite olja i en traktörpanna (djup stekpanna). Häll över de stekta champinjonerna på ett fat och ställ åt sidan.
Stek nu den gula hackade löken tills den fått lite färg.
Tillsätt nu den röda strimlade paprikan, matlagningsgrädden, buljongtärningen, alla kryddor och de stekta champinjonerna. Låt stå och puttra på låg värme i ca 10 minuter.
- Servera med tagliatelle (bandspagetti) eller jasminris.
Liknande recept
Kommentarer (0)