Skaldjurspanna med saffran

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Detta recept lagade ofta en vän till mig. Supersmaskigt! Kan även göras med fisk, räkor, musslor eller kyckling som huvudingrediens. Servera med tagliatelle eller jasminris.

Ingredienser

  • 20 crabsticks
  • 1 stor hackad gul lök
  • 250 g färska skivade champinjoner
  • 1 stor röd strimlad paprika
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • ½ tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • ½ krm curry
  • ½ krm chilipeppar
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm paprikapulver
  • ½ g saffran (1 pkt)
  • Instruktioner

    1. Börja med att steka champinjonerna i lite olja i en traktörpanna (djup stekpanna). Häll över de stekta champinjonerna på ett fat och ställ åt sidan. Stek nu den gula hackade löken tills den fått lite färg. Tillsätt nu den röda strimlade paprikan, matlagningsgrädden, buljongtärningen, alla kryddor och de stekta champinjonerna. Låt stå och puttra på låg värme i ca 10 minuter.
    2. Servera med tagliatelle (bandspagetti) eller jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben