Skaldjurssoppa med kräftcrème fraiche

Serverar: 4 portioner

Milda skaldjurssoppa, som man också kan använda till sås. Jätte god.

Ingredienser

  • 2 kg kokta insjökräftor
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk smör
  • ½ dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • 8 dl vatten
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Kräftcrème fraiche
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk finhackad dill
  • Salt
  • Nymald vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skaldjurssoppa: Skala kräftorna och lägg kräftköttet åt sidan så länge. Fräs lök och vitlök i smör i en kastrull. Tillsätt vitt vin, tomatpuré och kräftskal. Låt koka på svag värme ca 5 min. Tillsätt vispgrädde och vatten. Låt soppan koka på svag värme ca 15 minuter. Sila av. Smaka av med salt och vitpeppar. Håll soppan varm.
    2. Innan servering: Mixa soppan med mixerstav.
    3. Kräftcrème fraiche: Blanda kräftköttet med crème fraiche och dill. Smaka av med salt och vitpeppar.
    4. Servering: Häll upp i soppskål och klicka i kräftcrème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben