En läcker och ganska mäktig kaka som kan serveras till eftermiddagskaffet eller som dessert efter en soppmåltid, Kålsoppa från Skåne kanske...
Ingredienser
4-5 syrliga äpplen, skalade och tärnade
2 tsk kanel
3 ägg
4 dl strösocker
150 margarin, smält
4 dl ströbröd
1 dl malen sötmandel
4 malda bittermandlar
2 tsk bakpulver
2 msk vetemjöl
½ dl grädde
Instruktioner
- Ugn: 175 grader.
- Blanda äppeltärningarna med kanel. Smöra och bröa en stor rund kakform.
- Vispa ägg och socker. Rör ner margarinet. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem. Rör till sist ner grädden.
- Vänd ner äppeltärningarna och häll upp smeten i formen.
- Grädda i nedre halvan av ugnen cirka 50 minuter.
- Servera kakan med vispgrädde eller vaniljsås.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Fira Fars dag med en Gåsmiddag
I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...