Skånsk äppelkaka

Serverar: 8 portioner

En läcker och ganska mäktig kaka som kan serveras till eftermiddagskaffet eller som dessert efter en soppmåltid, Kålsoppa från Skåne kanske...

Ingredienser

  • 4-5 syrliga äpplen, skalade och tärnade
  • 2 tsk kanel
  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 150 margarin, smält
  • 4 dl ströbröd
  • 1 dl malen sötmandel
  • 4 malda bittermandlar
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vetemjöl
  • ½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175 grader.
    2. Blanda äppeltärningarna med kanel. Smöra och bröa en stor rund kakform.
    3. Vispa ägg och socker. Rör ner margarinet. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem. Rör till sist ner grädden.
    4. Vänd ner äppeltärningarna och häll upp smeten i formen.
    5. Grädda i nedre halvan av ugnen cirka 50 minuter.
    6. Servera kakan med vispgrädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben