Skånsk äppelkaka

En glutenfri äppelkaka.

Ingredienser

  • 6 äpplen
  • 2 dl glutenfritt ströbröd
  • 1 tsk brödkryddor (kryddblandning)
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 25 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Skala äpplena, skiva tunt. Blanda glutenfritt ströbröd med brödkryddorna och sockret.
    2. Varva äppelskivor och ströbrödsblandningen i en smord form ca 22 cm i diameter. Hyvla över smör och strö över mandelspån.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader, ca 30 minuter. Servera ljummen.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben