Skånsk äppelkaka

Serverar: 8 portioner

En god variant på äppelkaka.

Ingredienser

  • 100 g vitt bröd , rivet
  • 100 g kavring , rivet
  • 240 g äppelmos
  • 80 g smör
  • 4 st äpplen , syrliga
  • 0,5 dl socker
  • kanel , malen
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsfast form, ca 20x15x5 cm.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Stek riven kavring och vitt bröd i resterande smör och krydda med 2 msk socker och lite kanel. Brödet skall bara vara lätt rostat.
    4. Skala äpplena, halvera och ta ut kärnorna. Skär i ca 2-3 cm tjocka skivor.
    5. Lägg hälften av det stekta brödet i ugnsfast form, lägg hälften av äppelmoset ovanpå och sedan 2 av de skurna äpplena.
    6. Gör om hela varvet en gång till, strö det resterande sockret på äpplena och grädda i ca 30 minuter.
    7. Servera kakan ljummen med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Fira Fars dag med en Gåsmiddag
    I år sammanfaller nästan Fars dag med firandet av Mårten Gås den 10...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben