Skarpsås

Serverar: 2-4 portioner

En mycket god sås till framför allt lax.

Ingredienser

  • 1 kokt ägg
  • 1 rå äggula
  • 1,5 msk söt senap
  • 1 krm salt
  • 1 msk socker
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk vinäger
  • 0,5 dl dill, finskuren
  • 2 dl grädde, vispad
  • Instruktioner

    Passera den kokta äggulan genom en sil och blanda med den råa äggulan. Tillsätt senap och vinäger. Rör ner den finskurna dillen i äggblandningen. Vispa grädden lätt och vänd ner i blandningen. Salta och peppra.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    catarina68 13 mars 2009

    Jag tänkte pröva detta recept, men undrar hur man passerar en hårdkokt äggula genom en sil? Och vad gör man med den hårdkokta äggvitan? Receptet låter toppengott, så jag vore tacksam för svar på dessa frågor innan jag ger mig på att försöka!

    barroso 11 januari 2012

    Hej, det är bara att finhacka allt jättesmått först och sen röra i det råa ägget...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben