En klassisk rätt som vi tycker är väldigt god. Fungerar även som pålägg på rågbröd, om det blir något över.
Ingredienser
1 kg färsk laxfilé (urbenad mittbit)
5 dl vatten
3 dl vitvinsvinäger
2 skalade morötter
1 skalad gul lök
3 lagerblad
7 kryddnejlikor
10 vitpepparkorn
Skarpsås
1 ägg
1 äggula
1 ½ msk söt skånsk senap
1 krm salt
1 msk socker
1 krm vitpeppar
1 msk vinäger
½ dl finskuren dill
2 dl vispad grädde
Äntligen lite klassiska rätter. Jag är så innerligt trött på alla recept med redan "färdig" creme f, som man bara skall hälla över. Om man tittar igenom vilka recept det finns på denna sajt så är det nästan samma ingredienser, med lite variation på smaksättning. Innerligt tack för ett vettigt recept. Detta recept kommer jag att prova per omgående för det har jag letat efter länge. Bravo!!!