Klassisk skarpsås serveras till böcklingfiléerna. Garnera med färsk gurka, rädisor och dill.
Ingredienser
10 böcklingar
2 gurkor
2 knippor rädisor
1 knippa dill
Skarpsås
3 hårdkokta ägg
3 äggulor
3 msk söt svensk senap
1½ msk vitvinsvinäger
1½ dl vispgrädde
2 dl gräddfil
½ tsk salt
2 krm cayennepeppar
Instruktioner
- Rensa böcklingen från skinn och ben. Lägg filéerna på ett fat. Kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Ansa och hacka rädisorna. Lägg gurka och rädisor i rader på böcklingen. Garnera med dillkvistar.
- Skala äggen och ta ur äggulorna. Mixa kokta och råa äggulor, senap och vinäger. Vispa grädden till ett lätt skum. Vänd ner grädde och gräddfil i äggröran. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till böcklingen.
Liknande recept
Kommentarer (0)