Böckling med skarpsås

Serverar: 25 portioner

Klassisk skarpsås serveras till böcklingfiléerna. Garnera med färsk gurka, rädisor och dill.

Ingredienser

  • 10 böcklingar
  • 2 gurkor
  • 2 knippor rädisor
  • 1 knippa dill
  • Skarpsås
  • 3 hårdkokta ägg
  • 3 äggulor
  • 3 msk söt svensk senap
  • 1½ msk vitvinsvinäger
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 dl gräddfil
  • ½ tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Rensa böcklingen från skinn och ben. Lägg filéerna på ett fat. Kärna ur och skär gurkan i små tärningar. Ansa och hacka rädisorna. Lägg gurka och rädisor i rader på böcklingen. Garnera med dillkvistar.
    2. Skala äggen och ta ur äggulorna. Mixa kokta och råa äggulor, senap och vinäger. Vispa grädden till ett lätt skum. Vänd ner grädde och gräddfil i äggröran. Smaka av med salt och peppar. Servera såsen till böcklingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben