Rödbetsinkokt lax med skarpsås

Serverar: 10 portioner

Rödbetan ger den inkokta laxen fantastisk färg. Gott är det också!

Ingredienser

  • 1 kg färsk lax
  • 1 liter vatten
  • ½ dl ättikssprit, 12%
  • 1 msk salt
  • 2 msk socker
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk svartpepparkorn
  • 1 rödlök
  • 1 rödbeta
  • Skarpsås
  • 4 dl majonnäs
  • 1 dl söt senap, t.ex. Johnny´s
  • 2 msk hackad dill
  • Till servering
  • Nykokt färskpotatis
  • Hyvlade morötter
  • Instruktioner

    1. Skär laxen i stora kuber. Lägg bitarna i en form med bakplåtspapper i botten. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt ättika, salt, socker, lagerblad och peppar. Koka upp.
    2. Skala och skär lök och rödbeta i tunna skivor, använd gärna mandolin. Fördela över laxen och häll på den kokande lagen. Täck med ett bakplåtspapper och lägg på t.ex. en plåt som lock. Låt lagen svalna. Ställ i kylen.
    3. Blanda majonnäs, senap och hackad dill till skarpsåsen.
    4. Vid servering: Lyft ur lax, lök och rödbetor med en hålslev och lägg på ett serveringsfat. Servera med nykokt färskpotatis, skarpsås och hyvlade morötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben