Skink,champinjon och purjolökspaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Smarrig paj efter julfrossan!

Ingredienser

  • 300 g margarin
  • 6 dl mjöl
  • 3 msk vatten
  • 400 g skinka skuren i mindre bitar
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 brk champinjoner à 400 g
  • Pizzakrydda
  • Salt
  • Peppar
  • Ca 4 dl riven ost
  • 6 dl mjölk
  • 6 ägg
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen och tryck ut den i en långpanna, låt vila kallt i 30 minuter.
    2. Förgrädda den i 200 grader i ca 10 minuter.
    3. Fyll pajskalet med skinka, purjo och champinjoner. Vispa ihop ägg, mjölk och kryddor, slå det över fyllningen. Strö över osten. Grädda i ca 40 minuter eller tills äggstanningen stannat. Serveras med grönsaker.

    Liknande recept

    4.3
    45 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben