Festkotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Supergott!!

Ingredienser

  • 4 rejäla fläskkotletter
  • Salt
  • Peppar
  • 100 g rökt skinka
  • 200 g skivade champinjoner
  • 1 liten purjolök
  • 1 grön paprika
  • ½ tsk dragon
  • 1 msk tomatpuré
  • Gratängsåsen
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 dl buljong
  • 1 dl grädde
  • 3 - 4 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Italiensk salladskrydda
  • Instruktioner

    1. Stek kotletterna i några minuter per sida och krydda. Lägg dem i en smord eldfast form. Fräs den klippta skinkan, champinjonerna och purjolöksringarna. Blanda i den hackade paprikan, dragonen och tomatpurén. Fördela skink -och paprikaröran i små högar på kotletterna.
    2. Smält smöret till gratängsåsen i en kastrull. Blanda i mjölet och sedan vätskan. Låt koka några minuter. Blanda i riven ost. Krydda. Rör tills osten smält. Häll såsen över köttet. Gratinera i 15-20 min, 250 grader.
    3. Servera med hasselbackspotatis och en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    JennyV 17 april 2008

    En rolig rätt! Lite annorlunda kotlett och en god smak!!

    Queenie 18 maj 2008

    Riktigt gott. Gjorde det här i går. Något jag definitivt kommer att göra igen. Hade ingen tomatpuré hemma så jag körde med lite chilisås. Synd att batterierna var slut i kameran, annars hade jag tagit ett kort. Tack för ett kanongott recept.

    kattis63 24 oktober 2008

    Det här var otroligt gott! Alla är nöjda som smakat. En kotlettfavorit. Tack igen för receptet/ Katarina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben