Festkotlett i mustig sås

Serverar: 4 portioner

Lite lök, dragon och lätt kryddade krossade tomater förvandlar snabbt fläskkotletterna till en riktig festmåltid.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 benfria fläskkotletter, ca 2 cm tjocka, ca 700 g
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 burk krossade tomater med basilika och vitlök, 400 g
  • 1 tsk dragon
  • Instruktioner

    1. Skär löken i tunna strimlor. Värm oljan på medelvärme i en stor stekpanna.
    2. Lägg i fläskkotletterna och löken i pannan. Bryn kotletterna 6-8 minuter på båda sidor. Rör om i löken medan kotletterna bryns.
    3. Krydda kotletterna med salt och peppar. Tillsätt tomater och dragon till stekpannan.
    4. Låt sedan kotletterna sjuda 4-6 minuter tills de är färdiga och inte längre rosa inuti. Kontrollera att de är klara genom att skära ett snitt i en av kotletterna. Servera genast, t ex med vitlöksbröd, sallad och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben