Skink och purjolökspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Pajskalet behöver ej vila i kylskåp innan tillagning, detta är således en paj du snor ihop relativt fort. Snabbmat när den är som bäst.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 250 g kesella
  • 2½ + ½ dl vetemjöl, kan ersättas med andra mjölalternativ
  • Fyllning
  • 2 dl crème fraiche
  • 2-3 dl riven ost
  • 2 ägg
  • 1 purjolök
  • 300 g rökt skinka
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Garnering
  • 2-3 tomater
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl med kesella och tryck ut i pajform, strö ut lite mjöl över degen under tiden du plattar ut den. Förgrädda därefter i ca 10 minuter i 200 grader.
    2. Under tiden pajskalet förgräddar finhackas/rivs skinka samt purjolök. Häll upp crème fraiche i en bunke, tillsätt ägg, ost och den grovmalda svartpepparn och rör tills du fått en jämn smet, vänd därefter ned den hackade skinkan och purjolöken.
    3. Tag ut pajskalet ur ugnen, fördela fyllningen jämnt i pajskalet. Garnera pajen med ett täcke av tomatskivor, ställ in i ugn och låt grädda tills osten blivit gyllenbrun, ca 20 minuter i 200 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben