Skinkdipp till marinerad fläskfilé

Serverar: 15 portioner

Ingår i Buffé recepten.

Ingredienser

  • 500 g rökt skinka
  • 5 dl creme fraiche
  • ¼ dl gul lök, finhackad
  • ½ dl gräslök, hackad
  • ½ ask kryddkrasse, klippt
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär först skinkan i 2-3 mm tjocka skivor och sedan rakt av i ej för långa strimlor. Hacka lök, gräslök och krasse. Rör creme fraichen smidig samt tillsätt och smaka av med kryddor och kryddgrönt. Blanda slutligen i skinkan. Dippen är klar att servera.
    2. Kan stå färdigblandad någon timme innan servering (men blir då lite lösare på grund av saltet och löken).
    3. Rekomenderas: Förbered gärna denna en dag i förväg genom att skära och hacka alla ingredienserna klart. Förvara sen allt var för sig i väl tillslutna glasburkar och plastaskar med lock. Sen är det bara att blanda, gärna i omgångar om man har många gäster och har gjort flerdubbla satser. Man slipper då att den blir lös.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben