Skinkfyllda smördegspuffar

Serverar: 12 portioner

Ljuvligt lätta puffar med en kryddig skinkkräm med ägg, soltorkade tomater och het tabasco.

Ingredienser

  • Olja på sprejflaska
  • 1 ark fryst smördeg, 225 g
  • 1 dl strimlad rökt skinka
  • 3 msk torkade tomater, finhackade
  • 1 hårdkokt ägg, hackat
  • 1 tsk worcestershiresås
  • ½ tsk tabasco
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk grovhackad slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Spreja en muffinsform som rymmer 12 muffins med olja. Stansa ut 12 runda smördegsplattor som är ca 4 cm i diameter och lägg dem i muffinsformarna.
    2. Ställ in formen i ugnen och grädda 15-20 minuter tills smördegen har höjt sig och är gyllene. Ta ut formen ur ugnen och låt smördegen svalna i formen.
    3. Lägg skinka, tomater, ägg, worcestershiresås och tabasco i en mixer och mixa tills blandat. Smaka av med salt och svartpeppar.
    4. Ta loss smördegsformarna från plåten och gröp ur ett litet hål i mitten på varje platta. Portionera upp fyllningen på smördegen, strö lite persilja över varje puff och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben