Spenat- och skinkfyllda canneloni

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Ta bort skinkan och det är helt vegetariskt. Orkar man inte rulla ihop till cannelonirullar, kan man ju göra lasagnevariant istället!

Ingredienser

  • Till fyllningen
  • 450 g fryst bladspenat
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1/2 hackad gul lök
  • 100 g skinka i strimlor
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1/2 paket färdig ostsås ca 1 1/2 dl
  • Till canneloni
  • 8 lasagneplattor
  • 1 dl riven ost
  • 1 paket färdig ostsås (3 dl)
  • Instruktioner

    1. Tina spenaten, pressa ur vattnet och grovhacka den. Fräs spenaten några minuter ihop med lök, vitlök och skinka. Häll i ungefär ett halvt paket ostsås, koka ihop, salta och peppra. Lägg fyllningen på lasagneplattorna, rulla ihop och lägg i ugnsfast form. Häll över resterande ostsås och strö över ost. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 20 minuter i 225 °C.
    2. Om du använder torkade lasagneplattor behöver du koka dem cirka 5 minuter först. Var försiktig så att de inte klibbar ihop efter att du har hällt av vattnet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben