Smördegspuffar med rökt lax

Serverar: 4 portioner

Perfekta snittar till nyår.

Ingredienser

  • 1 platta smördeg
  • 3 minitomater
  • 50 g kallrökt lax i skivor
  • ½-1 tsk fransk ljus senap
  • 1 msk crème fraiche
  • Malen vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut smördegsplattan till dubbel storlek. Stansa ut rundlar med en diameter på cirka 4 cm. Lägg rundlarna på bakplåtspapper och baka i ugnen cirka 10 minuter eller tills de får en fin färg.
    2. Dela smördegsrundlarna på mitten så att de får ett lock och en underdel.
    3. Skär tomaterna i tunna skivor. Skär laxen i mindre bitar och blanda med senapen och crème fraichen. Krydda med vitpeppar. Fördela tomaterna och röran på bottnarna och lägg på locken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben