Skinkgifflar med dragon

Serverar: 16 portioner

Dessa snabba, matiga gifflar har en örtdoftande fyllning och pikant senapssmak. De passar lika bra på utflykten eller picknicken som till en kopp te.

Ingredienser

  • 10 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1½ msk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • Fyllning
  • 1 dl smältost
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk torkad dragon
  • 8 skivor rökt skinka
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader. Hacka samman mjöl, salt, bakpulver och matfett för hand eller i en matberedare.
    2. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop ingredienserna till en deg.
    3. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rund platta. Skär eller sporra varje platta i 8 snibbar.
    4. Gör fyllningen. Smaksätt osten med senap och dragon. Skär skinkskivorna mitt itu.
    5. Fördela ostfyllning och skinka på varje snibb. Rulla ihop dem till gifflar.
    6. Lägg gifflarna på en bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda gifflarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben