Dessa snabba, matiga gifflar har en örtdoftande fyllning och pikant senapssmak. De passar lika bra på utflykten eller picknicken som till en kopp te.
Ingredienser
10 dl vetemjöl
1 tsk salt
1½ msk bakpulver
100 g smör eller margarin
4 dl mjölk
Fyllning
1 dl smältost
1 msk fransk senap
1 tsk torkad dragon
8 skivor rökt skinka
Pensling
1 ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Hacka samman mjöl, salt, bakpulver och matfett för hand eller i en matberedare.
- Tillsätt mjölken och arbeta snabbt ihop ingredienserna till en deg.
- Ta upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en rund platta. Skär eller sporra varje platta i 8 snibbar.
- Gör fyllningen. Smaksätt osten med senap och dragon. Skär skinkskivorna mitt itu.
- Fördela ostfyllning och skinka på varje snibb. Rulla ihop dem till gifflar.
- Lägg gifflarna på en bakpappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda gifflarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem svalna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)