Skinkgratinerad kyckling

Serverar: 1-4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är kalvschnitzel fast med kyckling kan göras med lår eller hela kycklingen om den styckas

Ingredienser

  • 1 rejält kycklingbröst, per person
  • 1 tunn skiva rökt skinka, per person
  • 1 skiva schweizerost, per person
  • Salvia
  • Salt
  • Peppar
  • Margarin
  • Till paneringen
  • Vetemjöl
  • Ägg
  • Ströbröd
  • Instruktioner

    1. Salta och peppra kycklingbrösten. Vänd dem först i vetemjöl sedan i ägget som vispats upp och till sist även ströbrödet. Se till att det inte blir några klumpar.
    2. Bryn brösten lätt i margarin, på båda sidor. Lägg dem i ugnsfast form och strö över salvia på varje. Häll över margarinet från stekpannan. Sätt in den i ugnen 225 grader 15 min. Ös då och då.
    3. Lägg en skiva skinka och en skiva ost på varje bröst. Sätt in i ugnen igen och gratinera tills osten smält. Servera gärna med en tomatsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben