skinkrullar med sötsur sås

Serverar: 1 portioner

Gott! Om man vill laga till 4 personer behöver såsen bara tredubblas.

Ingredienser

  • 1 röd eller grön paprika
  • 1 bit purjolök ca 1 dm
  • 100 g färsk skinka i två skivor
  • 1 tsk smör
  • Salt
  • Peppar
  • Såsen
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk farinsocker
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk soja
  • 1 tsk maizenamjöl
  • Instruktioner

    1. Ansa och kärna ur paprikan. Skölj den och purjolöken.
    2. Dela purjon i fyra delar på längden och skär paprikan i fyra långa strimlor. Rulla in två bitar paprika och två bitar purjo i varje skinkskiva. Fäst med tandpetare.
    3. Bryn dem i matfettet och låt den eftersteka på svag värme. Salta och peppra.
    4. Lägg upp skinkrullarna på tallriken.
    5. Häll i vattnet i stekpannan och rör i farinsockret. Skaka samman vinäger, soja och maizena. Häll det i pannan och rör om. Låt såsen precis bara koka upp.
    6. Häll såsen över skinkrullarna och servera med ris!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben