Skinksnurra med örtsallad, krutonger, äppelgele

Serverar: 4 portioner

Fresta dina gäster med detta rökta, krispiga tilltugg.

Ingredienser

  • Skinksnurra
  • 2 skivor kavring, skurna i stavar
  • 2 msk Svenskt smör
  • 1 msk honung
  • 8 skivor sotarskinka
  • 8 msk Milko Baconmjukost
  • Körvel
  • Mangoldskott, röda
  • Vattenkrasse
  • Ruccola
  • Äppelgelé
  • 1 gelantinblad
  • 1 dl äppeljuice, färskpressad
  • Senaps-crème fraiche
  • 1 dl Milko Crème Fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • Vinägrette
  • 3 msk rapsolja, kallpressad
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • Instruktioner

    1. Skinksnurra: Skiva stavar av kavringen och stek krispiga i smör och honung. Lägg ut skinka och bred på lite mjukost. Gör en bukett av örter och sallad och lägg denna på skinkan. Ta två stavar brödkrutonger och lägg på salladen. Rulla ihop.
    2. Äppelgelé: Smält gelantinbladet i juicen och häll i en liten form. Låt stelna. Skär kuber innan servering.
    3. Senaps-crème fraiche: Blanda samman ingredienserna.
    4. Vinägrette: Blanda samman ingredienserna,
    5. Ställ två skinksnurror på varje tallrik. Gör ett ägg av crème fraicheröran, lägg ut gelékuber och ringla över vinägretten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben