Härlig soppa att inleda en middag med eller att servera som lunch. Bjud gärna på gott bröd till. Har du inte så bråttom, kan du använda färska cocktailtomater. Då är det bra om du skållar och skalar tomaterna först.
Ingredienser
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, hackade
1 msk olivolja
1 burk, 400 g konserverade körsbärstomater
5 dl vatten
2 msk kycklingfond, alt grönsaksfond
1 krm salt
2 krm nymald svartpeppar
1 tsk torkad basilika
ev 1 tsk råsocker
1 dl Oatly iMat 13 % eller 7 %
Krutonger
1 ciabatta
3 msk olivolja
Flingsalt efter smak
Solrospesto
0,75 dl solrosfrön, torrostade
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk basilika
1 dl olivolja
½ tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Toppenrecept! Jag och min fru åt denna rätt till som huvudrätt tillsammans med vitlöksbröd i ugn och resultatet blev enastående! Oatly iMat byttes ut mot vanlig matlagningsgrädde och för att piffa till anrättningen en aning tillsattes ett visst mått av Tabasco. Ett stort tack för ett fantastiskt recept! Redan om vecka tänker vi använda göra detta igen då vi får hem gäster, men då som förrätt...